Comments

Low cost reform: the before and after of an attic with views

Low cost reform: the before and after of an attic with views

Apartment of 60 square meters (plus 20 of terrace) located a short walk from the Arc de Triomphe in Barcelona, ​​very bright, with numerous windows and incredible views of the city. Reading these characteristics, we would say that we were facing a real estate dream, but when crossing the doors of this house, the bad choice of colors, the enclosed spaces and an outdated decoration made it a nightmare. The one in charge of removing it from the darkness was the Nice Home Barcelona studio, led by interior designer Dara Díaz, who from the outset was clear about the objectives to be achieved: gain luminosity, open spaces and update the decoration. All with a fairly tight budget.

To clarify the spaces, the walls and carpentry were painted white and the ground was covered with a gray oak. The kitchen cabinets were exchanged for other and higher ones to have the maximum possible storage space. To take advantage of an empty corner between the two bedrooms with which the house has an area, the interior designer decided to place a multifunctional area with a reading corner, study and dressing room. The master bedroom was opened to this area and, thanks to three sliding doors that are completely hidden when they are collected, the border between them can be drawn or blurred, allowing privacy to be gained and the light to open at ease.

In the decoration a very light Nordic style prevails, With neutral colors. The warmth is provided by the winks vintage and textures of textiles, natural fibers and glass, wood or bamboo accessories. Everything results in a habitat that is as cool as it is warm and that enhances natural light and privileged views over Barcelona.

www.nicehomebcn.com
Photos: Eric Pàmies

Advertising - Keep reading under New life

We enter a 60m2 apartment, located a few steps from the Arc de Triomphe in Barcelona, ​​which has had a radical change (at the end of this gallery you can see the images from before).

Nordic style

In the hall, mirror, lamp and console Maisons du monde and accessories of Deko Palace. First, the dining room, with Vackart chairs and Lisabo table, by Ikea.

All clear

The wood of the furniture has been chosen in light tones, so as not to obscure the environment.

Seen and unseen

Glass complements provide textures and volumes without reloading the space.

Open minded

The kitchen is open to the living room, but maintains its independence.

White purity

The kitchen cabinets were exchanged for white and taller ones, making it brighter and getting more storage space.

Kitchen detail Comfort zone

In the living room, sofa bed of Ikea, side table of Deko Palace, TV cabinet of Maisons du monde, carpet of Ikea and textiles of Calma House.

Textures

Decorative accessories bring new textures without leaving the color palette.

Stay neutral

The color palette has been restricted to neutral tones with some color note provided by the accessories.

Zoom in

On the side table, lamp by Maisons Du Monde.

Multifunctional

A previously unused space has been used to locate a study, reading and dressing area. Armchair of Ikea, picture of Maisons du Monde and cushion of Calma House.

Applied Girl

Ikea table and shelf and Vackart chair.

Seen and unseen

Between the study area and the bedroom there are three sliding doors that can be completely hidden. So you get privacy when they open and let the light pass when they are open.

With good handwriting

Detail of the painting by Maisons du monde.

Bedroom

Headboard and lamps by Maisons du monde.

Get comfortable

A high chest of five drawers provides storage space in the bedroom.

Dressing table

Above it, a mirror hung with a leather strip.

Spend the fair

The budget for the reform and the new decoration was very tight, so the studio turned to stores such as Ikea and Maisons du monde and for more basic pieces.

Very calm

The bed textiles are from Calma House.

Second bedroom

The second bedroom emerges from the hall-study-dressing room.

Case study

Ikea table with Deko Palace chair.

Outside life

The apartment has a terrace of 20 square meters.

Views

From the terrace you can enjoy incredible views of Barcelona.

To the sun BEFORE

The entrance and the kitchen before the reform.

BEFORE

The kitchen before.

BEFORE

The kitchen before.

BEFORE

The lounge before.

BEFORE

The lounge before.

BEFORE

The master bedroom before.

BEFORE

The master bedroom before.

BEFORE

The master bedroom before.

BEFORE

The master bedroom before.

BEFORE

The master bedroom before.

BEFORE

The hall of the bedrooms before.

BEFORE

The second bedroom before.

BEFORE

The terrace before.

BEFORE

The terrace before.

Have a good plant

The floor plan after the reform of Nice Home Barcelona.